910-2010

Esti añu 2010 el Reinu de León (Salamanca, Zamora y León) jadi 1.100 añus. No debemus olvial que es n'esti Reinu nel que la nuestra comarca d'El Rebollal ajundi las sus raícis historicas y culturalis. Por esu, dendi esti rinconinu queremus recordal el su cumpriañus. FELICIDADIS

miércoles, 2 de febrero de 2011

10.000

Comu celebral cosas está de moda, y mos gusta celebral más que ná los númerus reondus, en esti humildi "blog" estamus de celebración, pos a finalis d'eneru ha llegáu a las 10.000 vesitas.

Y esu, con tólu emportanti que es pol sí mesmu, es muchu más emportanti pol estal escritu ena palra d'El Rebollal, una d'esas lenguas que han síu preseguías dendi hai muchus añus pol tós aquellus a los que les jiedi que en angún lugal haiga algu diferenti. Una palra, en drentru la lengua leonesa, que quierin jadel de menus tós los que se piensan que ná más vali el su parecel y que el que no piensi y respiri comu ellus no debería tenel derechus.

Peru güenu, qu'estas 10.000 vesitas sean un homenaji primeru a tólus que defendemus no sólu la palra d'El Rebollal, sinu tamién tóas las palras minorizás y preseguías. Qu'estas 10.000 vesitas sean tamién un homenaji a los nuestrus padris, a los nuestrus agüelus y a tólus nuestrus antepasáus que, antis qu'ellus ussarun y mos dejarun esta palra tan polía. Genti, sangri de la nuestra sangri, a la que deshonra tó aquel que quieri jadel de menus la palra qu'ellus ussarun. Porque una cosa es no defendel la nuestra palra y otra mú distinta atacala y querel jadela de menus, lo mesmu a la palra que a los que la defendemus.

Podría seguil asina muchu ratu, peru estamus de fiesta. Gracias a los que han jechu que esti "blog" llegui a 10.000 vesitas. Gracias a los que han dejáu el su parecel. Gracias a tólus que defiendin la palra d'El Rebollal y demás palras minorizás. Y gracias, las más especialis, a los que mos han dejáu d'herencia esti tesoru que ha íu pasandu de generación en generación. Que siga siendu asina muchus, muchus, muchus añus.

Palra d'El Rebollal.
¡¡RESPETU Y OFICIALIDÁ!!

2 comentarios:

EL MOTERU dijo...

Nunca emeginé que una cosa tan nuestra comu la nuestra palrá tubiera tantus detractoris mismu endentru del Rebollal. Lo minimu que podian jadel si no ven convenienti en hablala dejal tranquilus a los que luchan por ella.
Tu sigui insistiendu que en quiciás algun dia recibirás los frutus.

hermes birkin dijo...

This is a nice blog.